Emberek, kapcsolatok
Létrehozva: 2010.11.19

Mit tegyek, ha tetszik egy fiú/lány?


Ha nagyon félénk, vagy bizonytalan vagy, annyit mindenképpen megtehetsz, hogy - nem túl rámenősen - igyekszel felvenni vele a szemkontaktust. Ha észrevesz, nyugodtan mosolyogj rá. Nem kell erőltetni, valószínűleg többször is találkoztok az osztályban, a folyosón, szórakozóhelyen.

(A.) Ha jól láthatóan észrevette a próbálkozást, de igyekszik elkerülni a tekinteted, akkor az több dolgot is jelenthet:

 1. Nem jössz be neki. (ne szomorodj el, majd megtetszik más, vagy te megtetszel másnak) 
 2. Akár lehetne is belőle valami a részéről is, de annyira megijedt/megilletődött, hogy menekülni próbál ebből a helyzetből. Ne támadd le, legyél türelmes. Ha kicsit is lát benned fantáziát, egy idő múlva viszonozni fogja a gesztust. Ha így van, ugorhatsz a B pontra. Ha mégsem, akkor tévedtél. Ugorj az 1. pontra,

(B.) Ha egyértelműen viszonozza a pillantásod, vagy még jobb esetben a mosolyod, akkor valószínűleg nyert ügyed van. Ha szerencséd van, megteszi ő az első lépést. Ha nincs szerencséd (lefagy, félénk, balfék), vagy neked illene kezdeményezni, (ő lány, te pedig fiú vagy) akkor megint több dolog lehetséges:

 • Ha osztály-, csoport-, munkatársad, akkor nem kell feltétlenül kockáztatnod, mivel van lehetőség közös pontot találni. Például a segítségét kéred valamiben. Tanulás, feladat, munka, stb.   
  • Ha kelletlen, kifogásokat keres, nem érdekli a közös tanulás vagy munka, biztos lehetsz benne, hogy nem akar tőled semmi olyasmit, amit te szeretnél tőle. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha békén hagyod. Nem kell megsértődni, legyél továbbra is kedves, de távolságtartó. Lehet, hogy később majd még szeretne visszatáncolni, de ha te tovább nyomulsz vagy felhúzod az orrod, biztos lehetsz benne, hogy ennek a lehetőségét is tönkretetted. 
  • Ha segítőkésznek mutatkozik, az még nem jelenti azt, hogy kellesz neki. Elképzelhető, hogy csak rendes. Kis idő elteltével (egy-két nap) ismételd meg a dolgot (segítségkérés, vagy felajánlás) és most már nyugodtan kezdeményezhetsz beszélgetést. Először a legutóbbi problémáról, amiben segített. Ha jól láthatóan szívesen beszélget, akkor megpendíthetsz személyesebb témát is. Tegnap esti film, vagy hogy milyen jó könyvet olvastál. Itt ki fog derülni, hogy akar-e ebben a játékban részt venni. Ha tovább szövi a beszélgetést, akkor folytathatjuk mi is a személyesebb témákat. (szabadidő, érdeklődési kör, stb.).  
   • Ha visszakozik, elhallgat, meglepődik, még nyugodtan visszatérhetünk a felszínes csevegéshez. Elképzelhető, hogy már foglalt, vagy túl messzire mentünk. Ha félreértettük a bezárkózását, és ő mégis szeretne tőlünk valamit, akkor most már adtunk neki okot arra, hogy később felvehesse ezt a szálat. Ha nem értettük félre, akkor egyszerűen kedves volt és segítőkész, aztán amikor leesett neki, hogy mi többet akarunk, akkor visszalépett. Ilyenkor hálás lesz. ha békén hagyjuk egy ideig.
   • Ha előszeretettel folytat velünk magánéleti beszélgetést, akkor ha nagyon jól mennek a dolgok, akár felajánlhatunk egy közös programot is egy semleges helyen. (közös sportolás, kutyasétáltatás). Ha még bizonytalanak vagyunk, várhatunk néhány napot, de közben folyamatosan legyünk szem előtt és üssük a vasat. Kérdezzünk rá az előző beszélgetéskor említett dolgokra. Ha örömmel folytatja a beszélgetést, akkor mehet a közös program egyeztetés.
 • Ha csak a folyosón, közös helyiségben szoktatok találkozni, és jól láthatóan viszonozza az érdeklődésed, de valószínűleg nem fog ő odajönni hozzád: muszáj leszel te kezdeményezni. Lehetőleg várd meg, amíg egyedül lesz és menj oda hozzá. Mondhatod a következőt: "Szia,  tudnánk valamikor egyet beszélgetni?"  
  •  
   • Ha elkezd hebegni-habogni, hogy mostanában nem sok ideje van, vagy nem is tudja, stb. akkor melléfogtál. Mentsd ki gyorsan azzal, hogy: "Semmi baj, talán majd máskor." (sohasem)
   • Ha azt mondja, hogy jó ötlet, akkor egyeztessetek időpontot. Mondjuk kezdetnek jó megvárni a másikat iskola/munka után.

Amit ne csinálj:

Ne írd meg papírlevélben, SMS-ben, e-mail-ben, hogy tetszik, mert csak kínos helyzetbe hozod magad. Kiváltképp ne írj ilyeneket, hogy "szerelmes vagyok beléd". Ennek az lesz a vége, hogy az össze barátja/barátnője ezen fog vihogni.

Szerző: Ház
MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
#2 | Szimbol   2010.11.24. 21:31:41
[Válasz Kadlott Károlyné és népi zenekara (2010-11-24 21:20:17) hozzászólására]

Na de asszonyom, ugye nem gondolja, hogy a melegek a XXI. század szüleményei?

De egyébként a zseniális recept szerintem bárkire alkalmazható:

1. Keresd a szemkontaktust
2. Ha megvan, mosolyogj
3. ha nem viszonozzák, akkor futás...

én csak tudom...
tudod mekkora nőcsábász voltam mindig is:)
#1 | Kadlott Károlyné és népi zenekara   2010.11.24. 21:20:17
csiszolni kellene a sztorit 21. századira - fiú vagy és tetszik egy fiú - mit tegyél?


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!