Szabadidő, humor
Létrehozva: 2011.06.20

Mire jók leghosszabb magyar szavak?


Mindannyian ízlelgettük már unalmas perceinkben a híres-értelmezhetetlenül elnyújtott, rekordhosszúságú magyar szavainkat. Például: "elkelkáposztástalanítottátok"

illetve "megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért".

Ki ne igyekezett volna újabb toldalékokkal megtoldani ezeket a gyöngyszemeket?

Mindezt miért? Hogy híresek legyünk? Na ne gyerekeskedjünk!

Hiszen mire jók ezek a hosszú szavak?

  1. Kiválóan zavarhatjuk a környezetismereti órát a továbbköltésükket.
  2. Lenyűgözhetjük a nálunk is hülyébb barátunkat/barátnőnket azzal, hogy valamennyit kívülről fújjuk.
  3. Végül, de nem utolsósorban tönkretehetünk velük fordítóirodákat, akik a szavak száma alapján kalkulálják a fordítás költségét.

Foglalkozzunk ez utóbbival tüzetesebben. Hogy miért pont ezt választottuk?

Mivel ezzel okozhatjuk a legtöbb kellemetlenséget és a legnagyobb anyagi kárt.

(Hát magyarok vagyunk nem?)

Javaslat egy garantált idegösszeroppanást eredményező megrendelésre:

Tisztelt Cím!

Szeretném nagyon sürgősen német nyelvre (rajnai frank dialektus) lefordíttatni az alábbi nyúlfarknyi szöveget. A vastaggal szedett szavakat kérném a lehető legpontosabban szó szerint lefordítani.

Fosszilisdinoszauruszhányásvilágranglista-megdöntés

A Közlekedésmeteorológiai Hivatal rendszerleíróadatbázis-szerkesztő folyamatellenőrzésiügyosztályvezetőhelyettesképesítésvizsgálat-szervezési alosztálya hétfő este zárva volt. Ami szokatlan, hiszen minden hétfő este zenés táncmulatságot szerveznek a dolgozók.

Ezúttal azonban egy apró félreértés miatt a hangosítóberendezés helyett egy balalajkát hozott a legkétségbevonhatatlanabb szakmai hírnevű munkatárs, aki jelentésmegkülönböztetési problémákkal küszködött.

A legtiszteletbentartottabbaknak tartott idős és sértődős kollégákat akarták megkérni, hogy törjék össze a szórakoztatóelektronikai berendezés helyett hozott hangszert. De nem tudták eldönetni, hogy melyiküket válasszák ki a legeslegmegengesztelhetetlenebbjeikükből. A kompromisszumképtelenséggel vádolható munkatársak végül mindannyian nekiálltak összetörni az orosz népi hangszert.

"Nem tudnátok kisebb zajt csinálni a balalajkamegsemmisítéseitekkel?" - üvöltötte rájuk a az egyik túlórázó informatikus - "éppen összetettszóhosszúságvilágrekorddöntéskényszerneurózistünetegyüttes-megnyilvánulásfejleszthetőségvizsgálatszervezésellenőrzésiügyosztály-létszámleépítésellenesakciócsoporttagságiigazolványmegújításikérelem-elutasítóhatározatgyűjteményértékesítőnagyvállalatátalakításutó-finanszírozáspályázatelbírálóalapítványkuratóriumelnökhelyettesellenes-merényletkivizsgálóbizottságiüléselnapolásiindítványbenyújtásiforma-nyomtatványkitöltögetésellenőrizhetőség-próbát csinálok!"

A többeik elszégyellték magukat és hazaindultak.

Egyikük - Ilonka néni - nagyon sietett haza, mert kezdődött a tévében a fosszilisdinoszauruszhányásvilágranglista-megdöntési kísérlet.

Mikor azonban hazaért és meglátta a kertjét, összecsapta a kezét és így kiáltott az ott legelésző bárányokra: "Ezzel meg mi történt? Hár már megint elkelkáposztástalanítottátok?"

Mire a bárányok megvetően sziszegték Ilonka nénire, csak úgy foghegyről: "Na mi van? Korábban lett vége a folyamatellenőrzésiügyosztályvezetőhelyettesképesítésvizsgálat-szervezéseiteknek?"

Ilonka néni nagyon bosszankodott és olyan csúnyát gondolt, hogy úgy érezte el kell mennie a templomba gyónni. Ahogy belépett a legkétségbevonhatatlanabbaknak tartott tisztességű lelkipásztoroknak otthont adó szent helyre, meglátta a kedvenc papját.

Gyorsan  meggyónta a bűnét és így búcsúzott:  "Isten adjon erőt a legeslegmegszentségteleníttethetetlenebbjeiteknek!"

"De miért?" - kérdezte a pap.

"Hát a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért!" - így a nő.

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!