Szabadidő, humor
Létrehozva: 2011.01.21

Szörny a mélyből


Olyan szépen megvoltunk már. Lassan lejár az autóhitelünk, megyünk kifelé a télből és egyre kevesebbszer kopogtat az ajtón a rendőrség is. Miért kellett ezt a régen elfelejtett, senki által nem használt szörnyedelmet előhívni a pokolból?

Mi a franc az a kortesbeszéd?

Minden este hét és nyolc óra között 5 percenként ezt hallom Sebestyén Balázstól: Korteskedjetek, mondjátok el a kortesbeszédeteket, egyétek meg a korteslevest, korteskedjétek ki a budit.

Eltelt 55 év a Magyar Televízió megalapítása óta és soha nem volt senkinek szüksége arra, hogy ezt az undorító kifejezést használja. Miért kellett létre hívni? Nincs helyette valami amiről, nem a rothadás és az enyészet jut az ember eszébe?

Előfordult eddig bárkivel az eddigi életében, hogy arra kényszerült, hogy bármilyen szót képezzen a "kortes" szótőből? Na ugye hogy nem!

Utánanéztem mi a búbánat akar lenni ez a szó, melyet többé nem nevezünk a nevén:

"A felszabadulás előtti(!) Magyarországon a képviselő-választások előtt a jelöltek mellett - gyakran gátlástalanul - agitáló, szavazókat toborzó, a szavazást szervező polgári megbízott. A szó azóta általánosabb értelmet nyert, ma már mindenkire használják, aki valaki vagy valami mellett agitál vagy valakit valamiről meggyőzni akar."

Tehát mindenkire használják? Kérem ne tegyék.

Szerző: Szimbol
MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!