Nyitóoldal
Létrehozva: 2010.10.13

Pipereszappan és jószándék


Az alábbiakban olvasható annak a levelezésnek a kb. szöveghű magyar fordítása, amelyet egy londoni szálloda egyik vendége a hotel igazgatóságával folytatott, s amit az utóbbiak közlés céljából eljuttattak a Sunday Times-hoz - hozzám a netről fújta be valamikor egy kósza szellő.

Kedves Szobaasszony!

Hálás lennék Önnek, ha a jövőben nem hagyna pipereszappant a fürdőszobai mosdón, ugyanis van sajátom, a szálloda szappanjára nincs szükségem. Kérem tehát, hogy vigye el a még érintetlen csomagolású 6 db pipereszappant és azt a hármat is, amelyek a tussoló szappantartójában vannak, mivel zavarnak a fürdésben.

Köszönettel: S. Bergman
__________

Tisztelt 635-ös Vendég úr!

Én nem az ön szobájához beosztott szobaasszony vagyok. Az illető ugyanis heti szabadságát követően csak csütörtökön jön vissza. Elvittem az ön által jelzett 3 szappant a tussoló szappantartójából, ahogy azt kérte. A 6 darab másik szappant, amelyek a mosdón voltak betettem a papír zsebkendő tartóba arra az esetre, ha ön mégis meggondolná magát. A
továbbiakban hagytam önnek 3 új pipereszappant, melyeket a fürdőszobai szekrénybe helyeztem el, minthogy szállodánkban az előírás, hogy a fürdőszobákban naponta 3 új
pipereszappant kell elhelyezni. Remélem hogy megelégedésére szolgáltam.

Kathy, a szobaasszony
________

Kedves Szobaasszony!

Remélem, hogy ÖN az énhozzám beosztott szobaasszony. Vélhetően Kathy nem tájékoztatta arról, hogy milyen üzenetet hagytam Önnek a szállodai pipereszappanok ügyében. Midőn tegnap este hazatértem szobámba, láttam, hogy ön újabb 3 darab szappant hagyott a fürdőszobai mosdón. Mivel két hetet szándékozom szállodájukban eltölteni, saját szappanomat hoztam magammal. Ezért nincsen szükségem az Önök 6 db szappanjára, amit a mosdón hagyott. Zavarnak a fogmosásában, a borotválkozásban stb. Hálás lennék, ha elvinné azokat.

S. Berman.
_______

Tisztelt Berman Úr!

Szerda a heti pihenőnapom. Ez volt az oka, hogy a helyettesítő szobaasszony 3 darab, a szálloda szabályzata által előírt szappant hagyott az ön fürdőszobájában. Ezúttal elvittem a mosdóján hagyott és az Önt zavaró 6 db szappant. Az Ön saját szappanját a pipereszekrénybe tettem, hogy ne zavarja önt. A szállodai szabályzat által előírt 3 db új szappant nem vittem el, azok szintén a pipereszekrényben találhatók.Kérem, ha megjegyzése lenne, azt szíveskedjék velem tudatni.

Az ön szobájához beosztott szobaasszony: Dotty
_________

Tisztelt Berman Úr!

Kensedder úr, szállodánk igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, hogy Ön elégedetlen a szobaasszonnyal. Ezért egy másik személyt osztottam be Önhöz. Kérem, fogadja elnézésünket ezért az incidensért. Amennyiben további megjegyzése lenne, kérem, keressen meg személyesen. A 1108-as szállodai telefonszámon vagyok elérheto naponta 8:00 és 17:00 óra között.

Köszönettel :

Elaine Carmen Recepciós fonök
__________

Tisztelt Carmen Asszony!

A munkahelyemről nem áll módomban önnel telefonon kontaktálmi. Minthogy 7:45-kor hagyom el reggelenként a szállodát és 17: 30 - 18:00 óránál előbb nem térek vissza, talán megérti, hogy Kensedder urat könnyebben tudtam elérni. Ily módon tehát ővele beszéltem meg a szappan problémát. A hozzám beosztott új szobaasszony, gondolván, hogy új vendég vagyok a szállodában, újabb 3 db szappant hagyott a toilette szekrénykémen azon a 3 szappanon felül, amit a szállodai szabályzat minden napra előír, s amelyeket ő a tussoló szappantartójába helyezett el.

Engedtessék meg, hogy megjegyezzem, hogy az itt-tartózkodásom 5 napja alatt immáron nem kevesebb, mint 24 szappan gyűlt össze a szobámban.

Miért bánnak így velem?

S. Berman
_______

Tisztelt Berman Úr!

Utasítottuk Kathyt, a szobaasszonyt, hogy ne hagyjon több szappant az Ön szobájában, ill. hogy távolítsa el a szobaasszonyok által korábban otthagyott összes szappant. Amennyiben további segítségére lehetek, kérem, keressen meg a 1108-as szállodai telefonon 8: 00 és 17: 00 óra között.

Köszönettel:

Elaine Carmen Recepció-főnök
________

Kedves Kensedder Úr!

Tájékoztatom, hogy a szobámból elvitték a saját tulajdonomat képező szappant. Egyébiránt azt is jelzem, hogy a fürdőszobámból minden szappan eltűnt! Tegnap későn értem haza és kénytelen voltam a szobapincérnek szólni, hogy hozzon nekem 4 db illatos törlőkendőt.

S. Berman
_______

Tisztelt Berman Úr!

Megbeszéltem Elaine Carmen Recepcióvezetővel az Ön szappan ügyét. Egyszerűen érthetetlen számomra, miként lehet, hogy az Ön szobájában egyáltalán nincsen szappan, mikor a szobaszemélyzet szigorú utasítást kapott arra, hogy naponta, rendszeresen 3 db szappant hagyjanak a szobákban a napi takarítás során. A problémát azonnal orvosoljuk.
Elnézését kérem a kellemetlenkedésért

Martin L. Kensedder
igazgatóhelyettes
________

Tisztelt Carmen Aszony!

Szíveskedne tájékoztatni arról, hogy ki hagyhatott a fürdőszobámban 54 db pipereszappant, ugyanis ennyit találtam ott tegnap hazatértemkor. Semmi szükségem sincs 54 db szappanra,
ellenben hálás lennék, ha visszajuttatnák nekem saját szappanomat és a hozzá
tartozó, szintén saját szappantartómat. Remélem megért: itt van 54 db szappan, a sajátom meg sehol!

Kérem, adják vissza a saját szappanomat a szappantartóval együtt, ennyi csupán, amit kérek Önöktől.

S. Berman
_______

Tisztelt Berman Úr!

Arról tesz panaszt, hogy túl sok szappan van a fürdőszobájában, miután én minden szappant elvitettem onnan. Ezen felül Kensedder úrnak arról is panaszkodott, hogy az ön szappanjai is eltűntek, miután én saját kezűleg helyeztem el az Ön fürdőszobájában 24 plusz darab szappant, mint a szabályzat által előírt napi adagot. Ezzel szemben semmit sem tudok az illatos törlőkendőkről. Természetszerűleg Kathy, az Ön szobaasszonya, nem tudhatta, hogy én magam vittem vissza az Ön szappanjait, így hát ő szintén vitt Önnek 24 db szappant és még 3 db-ot ahogy azt a szabályzat előírja. Nem tudom, honnan veszi, hogy a szálloda köteles a vendégei részére szappantartót is rendelkezésre bocsátani. Mindennek ellenére én kerítettem önnek egy gyönyörű elefántcsont szappantartót, amit szintén megtalál a fürdőszobájában.

Elaine Carmen
________

Tisztelt Carmen Asszony!

Jelen feljegyzésem célja, hogy tájékoztassam Önt a jelenlegi leltárról:

- a toilette szekrény alatti mosdón jelenleg található: 18 db szappan 4x4-es és 1x2-es csomagban.
- A papír zsebkendős dobozon található: 11 db szappan 2x4-es és 1x3-as csomagban.
- Az éjjeliszekrény tetején található: 3 db illatos törlőkendő, 8 db szappan 2x4-es csomagban plusz 4 db elefántcsont szappantartó.
- A toilette szekrénykében található:14 db szappan 3x4-es és 1x2-es csomagban.
- A tussoló szappantartójában található: 6 db szappan, erősen lucskos állapotban.
- A tussoló tálca észak-keleti sarkán található: 1 db használt illatos törlőkendő.
- A tussoló tálca észak-nyugati sarkán található 6 db szappan 2x3-as csomagban.

Kérem, figyelmeztesse Kathyt, a szobaasszonyt, hogy mikor rendet rak a szobámban, a szappan-csomagokat rendezze el, és törölje le róluk a port. Kérem, tájékoztassa őt arról is, hogy a 4-nél magasabb oszlopban felhalmozott szappanok hirtelen leborulhatnak. Engedje meg, hogy javasoljam, hogy a szobai ablak párkányát is használják fel a jövőben a szappanok elhelyezésére, mivel ez eddig kimaradt. Egyébiránt tájékoztatom Önt, hogy vásároltam egy új szappant szappantartóval együtt, amelyeket, minden félreértés elkerülése végett a szálloda széfjében helyeztem el.

S. Berman

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
#1 | Kadlott Károlyné és népi zenekara   2010.11.25. 20:02:09
(remélem a helyesírási hibák a szöveghűség részei)


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!