Nyitóoldal
Létrehozva: 2011.01.12

Tényleg ez a Való Világ (18+)


Néhány éve még előszeretettel kritizáltuk az RTL KLUB műsorát, miszerint; „nem is ilyen a valódi világ!”

Félek tőle, hogy már akkor is ilyen volt és most is ilyen.

Hazugság, manipuláció, erkölcstelenség, szellemi igénytelenség és sok-sok eltévedt ember, akivel ha egy családtagunk barátkozna, akkor valóban azt mondhatnánk: „Rossz társaságba keveredett.”

- Akkor minek nézed? – üvölti le a fejed a sok rajongó.

Erre több válasz is van:

Az első lépés az elhülyülés felé, ha valaki úgy dönt, hogy a nap 24 órájából valamennyit a televízió nézésnek szentel. Kényelmes és szórakoztató ugye. Színes, érdekes és még az agyunkat sem fárasztja úgy, mint például az olvasás vagy a gondolataink – ha vannak ilyenek - megosztása családtagjainkkal, barátainkkal. Vannak persze „Ismeretterjesztő” csatornák, amelyektől okosabbak leszünk. Csak az a baj, hogy itt is előre megrágott (sokszor teljesen torz) információt kapunk, így az agyunk továbbra is kényelmesen szundikál a fejünkben.

Egyszer egy viszonylag hosszú időszak volt az életemben, amikor nem jutottam televízió, rádió közelébe. Nem tudatosan kerültem nagy manipulátorok kegyeit, csak éppen úgy alakult. Azt vettem észre néhány hét-hónap után, hogy sokkal gyorsabban jegyzek és sokkal könnyebben értek meg dolgokat. Egy ilyen pozitív(?) változás ugye elég veszélyes, és erősen nem kívánatos hatásokat eredményezne nagyobb tömegeknél. Ez pedig éppen az ellenkezőjét eredményezné annak, amit a média urai eddig sikeresen elértek. Ne okozzunk hát nekik csalódást! És nem is okozunk, tudom jól.

Hasznos műsorok

Visszatérve eredeti gondolatmenetünkhöz: Jómagam is sokszor arra vetemedem, hogy nem csupán a Mars szonda nehézségeit nézem a Discovery-n vagy azt, hogyan heverésznek az oroszlánok az ernyős akác alatt. Bizony, volt szerencsém már Győzike show-hoz, „Híradó”-hoz, Jóban rosszbanhoz és még sok égbekiáltó baromsághoz. Sajnos passzív elszenvedője vagyok a Való Világnak is. Nem örülök, hogy ez jön ki a tévéből a nappalinkba, de legalább együtt a család.

„A valóság show-k a reneszánszukat élik” – mondta teljes meggyőződéssel az RTL KLUB, amikor a szánalmasan nevetséges etikai kódexükkel megalapozott negyedik résszel leptek meg bennünket.

„Kíváncsi vagyok, milyen ürüggyel fogják kiszedni a villából (dobozból) a játékosokat, amikor idő előtt megszűnik a műsor.” – mondta a nejem az első két hét után. Aztán a csatorna sajnos rácáfolt a kitűnő meglátásra és hatalmas erőfeszítésekkel lenyomta az emberek torkán a remek műsorát.

Mi is ez?

Tizenvalahány ember szenvedve unatkozik borzasztó trendi díszletek között. Miért unatkoznak? Ez nem kérdés, inkább válasz arra, hogy milyen remek emberek ők. (Tisztelet az 1-2 kivételnek.)

Nem irigylem azokat a szerkesztőket, akiknek ebből a szánalmas szerencsétlenkedésből kell összevágni egy órányi valamirevaló műsort. Most már hálaistennek eljutottunk odáig, hogy ez akár sikerül, akár nem, néhány millióan megnézik így is.

Mégis mit kellene csinálniuk? Kérdezheti egy hasonlóan érdekes és fantáziadús lény, mint azok, akiket beevett a fene a villába.

Például:

Mindjárt itt van a főzés és takarítás. Nem kevés idő menne el vele és mindenki jobban érezné magát. Mégis csak nagyon kevesen vetemednek rá. Minthogy otthon sem hódolnak ezeknek a földi hívságoknak.

Azután  meg lehetne kérdezni, hogy ki mihez ért? (A kurválkodáson, rabláson és a rúdtáncon kívül.)

Teszem azt, valaki beszél egy olyan nyelven, amin a másik nem. Mi lenne, ha ezt a fél évet arra szánná, hogy megtanítaná a többieket rá? (Gondolom páros lábbal rúgná ki az RTL).

Továbbá ott van a testmozgás. Van bent olyan, aki edzhetné őket. De kényelmesebb a fotelben, vagy az ágyon fetrengeni és sajnálni magunkat.

Tudom jól, nem kapnak sem papírt, sem tollat, sem könyvet (bár azt lehet, hogy fel sem ismernék). Nem tudják, milyen nap van(?), gondolom azért mert hülyék. Nem tudják, hány óra van. Ez - őszintén szólva -  tényleg kellemetlen, sőt kiborító lehet hosszú távon.

Számos társasjáték van, amelyhez nem kell semmi csak egy kis fantázia. (Activity, szólánc, stb.)

De ha valaki szeretné kiélni a kreativitását, ott a konyha, nem csak főzni lehet ott. Készítenék sógyurmából dobókockát, babból kiraknék az asztalra egy társasjáték alapot és lehetne rajta játszani budipapírhengerrel.

Vagy ott vannak az idióta levelek, amiket kapnak a szerkesztőktől. Vágják szét darabokra őket és készítsenek belőlük kártyalapokat. Biztos nem cibálnák ki a kezükből őket.

Nem, nem.

Az egyik fele a társaságnak bent bőg a hálószobában. A másik fele meg kint áll a hidegben, egyik kezében cigi, a másikban pia.

A standard téma pedig:

 • Ezt mondta? Tudom, hogy te soha nem mondanál ilyet nekem.
 • Én mindig őszinte vagyok, és mindig magamat adom.
 • Ami a szívemen, az a számon.
 • Úgy utálom xy-t, ugye te is?
 • Nem bírom tovább. Tarts ki haver, te sokkal értékesebb ember vagy, mint ezek itt.
 • Mekkora flash!
 • Kit vigyek ki? Te kit vinnél ki? Én már tudom.
 • Nem megyünk szobára? Nem.
 • Ki fingott? Ki nem húzta le a wc-t?
 • Menjetek a picsába!
 • Menjél te. Elegem van belőled.
 • Ugye te mellettem vagy? Olyan sokat jelent nekem.
 • Nagyot csalódtam benned! Azt hittem te mellettem vagy.
 • Jaj, gyere megölellek.
 • Te vagy a legjobb barátom, viszont őt ugye utáljuk?
 • Hát persze, ez az alapja a barátságunknak.

Ha nem lennének ennyire szánalmasan felszínesek, akkor nem kellene kínos gyermeteg játékokat kieszelni helyettük a háttérmunkásoknak, mint sorverseny, lánc-lánc eszterlánc, kenjük be egymást csokival és röhögjünk rajta, kakáljunk a másik hátizsákjába.

Ha pedig ez sem érdekes, akkor gyerünk be a titokszobába:

 • Ma este kiborulsz, és sírsz!
 • Délután összeveszel Mucuskával!
 • Te szereted Gyogyimacit és csókolózol vele holnap reggel az ágyban. Majd ha szólunk le is fekszel vele.

Vajon miért kellett ennyi prosti és dzsigoló a villába? Hogy pénzért engedelmesen végrehajtsák az utasításokat, hogy a műsor a forgatókönyvben fél évre előre megírt események alapján bonyolódjon le.

Ja és még valami. A villában található egyedek nagy része az RTL vagy más csatorna emberei esetleg vidéki színészek. (Balázs show, VIVA TV, Kész átverés, vidéki színházak, stb.) A maradék pedig ártalmatlan, unalmas, kiszámítható kis bohóc, akik arra kellenek, hogy biztosan kiessenek az első hetekben.

Aki nem hiszi, járjon utána. De ha nem, az sem baj. Inkább simogassa meg a gyerek fejét és üljön le vele rajzolgatni.

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
#7 | Én Vagyok   2011.12.06. 18:56:29
ez melyik adón megy?
#6 | Sheenka   2011.02.26. 17:23:58
Sziasztok! Egyet kell értenem a cikk legtöbbjével. Eleve nem megy ilyen műsorba aki kicsit sem exhibicionista, és olyat sem láttam még, hogy könyv után sírtak volna a villalakók... Igaz, én csak az elsőt követtem anno figyelemmel, a mostanit nem igazán nézem, és mióta kevesebbet tévézem, valóban vannak változások.:)) Kedves Lidocain, miért ne mondhatná meg egyébként az embereknek a véleményét, akár azt is, hogy mit csináljanak? Hisz nem írt rosszat, csak a könyvekre tett célzást. Ha ezt sértésnek veszed, akkor azt hiszem, nem is neked szólt a célozgatás, az olvasáshoz némi intelligencia szükségeltetik...
#5 | Szimbol   2011.02.25. 00:44:35
[Válasz lidocain (2011-02-25 00:38:13) hozzászólására]

Nálunk nem szokás egymást rángatni. Sem a tévénézés közben, sem egyébként. Mindenki azt néz, ami őt érdekli.

A tévénézés pedig tényleg elbutít. Egyszer majd próbáld ki, hogy néhány hétig nem kapcsolod be, és észre fogod venni magadon a különbséget.

Köszönöm a hozzászólásod. Elnézést a moderálásért, de ebben a rovatban bizonyos kifejezések nem elfogadhatóak.
#4 | lidocain   2011.02.23. 09:46:48
Rettenetesen megírt, közhelyekkel teletűzdelt cikk. Kioktatod a villásokat, miközben a saját családodat nem tudod elrángatni a show elől. Nem néztél tévét és értelmesebb lettél? Kíváncsi lennék milyen szintről indultál. És te akarod megmondani az embereknek mit csináljanak tévézés helyett? -- a hozzászólás egy része moderálva lett --
#3 | Gádzsó   2011.01.23. 22:42:08
Érdekes világ ez, ahol ahelyett, hogy vezetőszáron vinnék az előzetesbe Szandikát, tapsolni kell neki és sms-t küldeni, hogy tovább káromkodhasson főműsoridőben.
#2 | Kadlott Károlyné és népi zenekara   2011.01.21. 21:52:01
"Olyan jó itt a testvírek között"
#1 | Kadlott Károlyné és népi zenekara   2011.01.21. 21:51:18
KILENCES???


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!