Nyitóoldal
Létrehozva: 2010.11.30

Hány hétig bírja A 40 milliós játszma?


Emlékszik valaki, hogy a Párbaj című műsorban mik is voltak a játékszabályok? Mondok jobbat: mi volt a címe a Sváby-féle műveltségi vetélkedőnek csúfolt csúfos kudarcnak? Most nincs kedvem utánanézni, mert attól tartok Sváby András őszinte mosolyába futok.

A TV2 előszeretettel vásárol meg kész formátumokat. Egy ilyen műsor licence nem csak az engedélyt tartalmazza, hogy a csatorna műsorra tűzheti ugyanolyan címmel és szabályokkal a jól kitalált és begyakorolt játékot. Jár hozzá design, díszlet és bevilágítási tervek, zene, hangeffektek és ki tudja, mi minden. Ezt természetesen az adott csatorna is mind megalkothatná magától, de ahhoz tehetségre lenne szükség és még dolgozni is kellene a végén. Sokkal jobb ha inkább méregdrágán megvesszük a műsort és két hét alatt tönkretesszük.

Ugye világos, hogy ezek a műsorok valahol - nem is kevés országban - sikeresek, évekig futottak és vagyonokat hoztak az adott csatornának. Miért okádja ki néhány adag elfogyasztása után mégis a legtöbbet a magyar közönség? Mert hülyék? Vagy éppen az ellenkezője?

Nem. Csak ugyanabból a töltött káposzta receptből lehet egy gasztronómiai csodát is készíteni, meg moslékot is. A TV2-ben pedig jól láthatóan dolgozik néhány rossz szakács, akik ha már egyszer odaoldalogtak a húsosfazékhoz, nem igazán akarnak önkritikát gyakorolni és felállni onnan. Ehelyett öntik a meetingeket meg a brainstormingokat a dolgozókra, és nyomatják a nagyon profi prezentációkat az anyacég képviselőinek. Akik szegények - mivel nem itt élnek az országban - megeszik a sok maszlagot a trendekről meg a konkurenciaharcról, és a hülye magyar közönségről, amely még nem elég érett egy ilyen műsorra.

Nem hinném, hogy a humortalan sablonembert (Rákóczi Ferit) kellene hibáztatni amiatt, hogy a műsor, amibe beleültették, egy nagyon rövid, de meredek csúszda.

Sem az olcsó színészpalántákból verbuvált játékosokat, akik oly szánalmasan túljátszották a csivitelő, aggodalmaskodó szerepüket.

Majd ha valaki ott fent a 5-6 milliós fizetési borítékja mögül kinéz, és megkérdezi magától, hogy miért bukott meg A 40 milliós játszma, már akkor, amikor még el sem kezdődött, akkor nézzen nyugodtan a tükörbe és meglátja a választ.

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
#4 | Bob Button   2010.12.21. 16:56:59
A Neo FM egyik betelefonálója mesélte el, hogy jelentkezni akart a 40 milliós játszmába, azonban ezt már nem tehette meg, mivel a műsor megszűnik.
#3 | Kadlott Károlyné és népi zenekara   2010.12.16. 13:22:15
:DDDDD Sehányhétig.
http://atv.hu/cikk/20101215_megszunik_a_tv2_sikeres_musora?source=hirkereso

#2 | Szimbol   2010.12.06. 14:49:39
Meglátjuk
#1 | Tamás0307   2010.12.03. 21:32:29
Szerintem több hónapig vagy évig is mehet


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!