Szabadidő, humor
Létrehozva: 2011.02.03

Majmok a ketrecben


Vegyünk egy ketrecet, amiben öt majom van. A ketrecben egy madzagon  lóg egy banán. A banánt lépcsőkön lehet elérni. Az egyik majom elobb-utóbb odamegy a lépcsőhöz és elkezd felmászni a banánért. Azonban ahogy hozzáér a lépcsőhöz, az összes majom hideg zuhanyt kap. Kicsit később egy másik majom is megpróbál felmászni a banánért, az eredmény ugyanaz. Ez még számos alkalommal megtörténik. Nemsokára, amikor egy majom csak elindul a lépcső felé, a többiek ezt megpróbálják megakadályozni.

 Most zárd el a vízcsapot, nem lesz több zuhany. Cseréld ki az egyik  majmot egy újoncra. Az új fiú meglátja a banánt és megpróbál érte felmászni. A többiek azonnnal megtámadják és nem engedik hogy a lépcső közelébe menjen. Amikor minden mászási kísérlet kudarcba fullad a többiek támadása miatt, az új fiú feladja.

 Most cserélj ki még egy régi (zuhanyozott) majmot egy újoncra. Az  új megint csak megpróbálkozik a banánhoz jutással de a többi négy megtámadja ezért. Az előző újonc is boldogan vesz részt a támadásban. Amikor már ez is feladta, cserélj ki egy harmadik majmot. Amikor ez is megpróbál eljutni a 
banánért, a többi négy megtámadja. Pedig a négy támadó majom közül kettőnek  elképzelése sincs, miért nem szabad a banánnal próbálkozni.

 Miután a negyedik és az ötödik majmot is kicserélted, a ketrecben  lévő majmok egyikének sincs emléke a hideg zuhanyról. Mégis, meg sem próbálnak eljutni a banánért.

Hogy miért? Mert ez mindig így volt és mindenki így csinálja.

Így születik a "company policy".

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.
És ön szerint? Szavazzon!


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!