Az új-zélandi Haast-féle sas - Kihalt fajok - Környezetvédelem - Alapinfo
Környezetvédelem
Létrehozva: 2011.01.31

Az új-zélandi Haast-féle sas


A Haast-féle sas egy hatalmas méretű ragadozó madár volt, amely Új-Zéland szigetén élt.

Latin neve: Harpagornis moorei

Méret: Szárnyuk fesztávolsága elérte a 3 métert, amivel megközelítették a repülőképesség felső határát.

 

Súly: A hímek súlya kb. 10 kg, míg a nőstényeké 13 kg.

Kihalásának körülményei: A madarak száma a XIV-XV. században kezdett drasztikusan lecsökkenni, miután a XI.században megjelentek a szigeten a maorik és túlvadászták a sas egyik fő táplálékát a moákat.

A XVIII. században, mikor megjelentek az európai emberek, a faj már kihalt.

emberi hatás

MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!