Szabadidő, humor
Létrehozva: 2011.01.20

Hogyan vezessünk élő adást?


.

Útmutató élő adásban közvetített tehetségkutató műsorok vezetőinek

  • Mindig vágjunk bele a műsorvezető társunk szavába, hogy senki ne értsen semmit a mondandónkból. Ha túl sokszor dumálunk közbe, akkor lehet ehelyett szeretettel vigyorogva, érdeklődést mímelve bámulni a másikra.

  • Ha vége van a műsorszámnak, kiabálva közölni kell a nézőkkel, hogy ez jó volt. Pld: “BRÁÁÁVÓ”, vagy “HŰŰŰ AZT HISZEM MOST FELADTAD A LECKÉT A ZSÜRINEK!” Minél bénább volt a produkció, annál hangosabban kell ordítani. 
  • Amíg liheg a produkcióban kifáradt szereplő, addig kell beszéltetni. Ha nagyon liheg, akkor öleljük is meg és bújjunk bele a pofájába a mikrofonnal.
  • A műsorszám bírálásakor, mindig felejtsük el legalább az egyik zsüri tagot szólítani.
  • Ha a zsüri tagjai összevesznek, bárgyú mosollyal bámuljuk őket, a mikrofont szorosan az állunk csúcsához nyomva. Közben állhatunk az egyik lábunkról a máskra, mint a kisgyerek amikor befosott.
  • FONTOS: Mindig kérdezzük meg a versenyzőtől, hogy hogyan érzi magát. Ha tudjuk, hogy magánéleti problémái vannak, amiről nem akar beszélni, mindenképpen kérdezzünk rá az élő adásban.
  • Ha kezd pirosodni, rekedt hangon beszélni és lehajtja a fejét, akkor nem sokára sírni fog. Ez jó. Itt kell megkérdezni, hogy “jól látom, hogy egy könnycsepp van a szemedben?”. Itt nem baj ha mi hülyén nézünk ki, mert a kamera úgyis csak a szereplő orrát és a szemeit fogja nagy totálban mutatni, amiben remélhetőleg tényleg könny van.
MI A VÉLEMÉNYED A FENTIEKRŐL?
Ha nem használja a Facebook-ot, de szeretne hozzászólni, kérjük regisztráljon, vagy lépjen be.


Biztos, hogy törli az adatokat?


IGEN


MÉGSEM

Kérem várjon...
Fájl feltöltése folyamatban!